Redőnyök

A lakosság körében leginkább elterjedt árnyékolási megoldás. Anyagát és színét tekintve is nagy választási lehetőséget kínál.

Külső tokos, műanyag redőnyök

Rendkívül praktikus, könnyen szerelhető bármilyen típusú ablakra a külső tokos rendszerű műanyag redőny.
Árát tekintve a legkedvezőbb megoldás, lakásunk, házunk külső árnyékolására.

A redőnytok horganyzott, gyárilag színterezett acéllemezből készül, ami alumínium tokvéggel záródik. A redőny lefutói illetve lamellái műanyagból készülnek. A lefutóláb gumisínes a halkabb működés érdekében.

A lamellákat (léceket) tekintve 11 színből választhatunk, a keret (szerkezet) fehér és sötét barna lehet. Egyéb szín-igény esetén alumínium lefutóval kombinált, műanyagredőny lehet a megoldás.

Jó hőszigetelő és teljesen árnyékol.

A rovarok ellen védekezhetünk tokba épített szúnyoghálóval (kombi redőny). A redőny és a szúnyogháló külön mozgatható, a lefutóláb ebben az esetben duplasínes, a redőnylamellák gumi-, a szúnyogháló szőrkefés lefutóban fut a hibátlan működésért.

A „kombi” redőny költségkímélőbb és esztétikusabb megoldás, mintha sima redőnyünkhöz egy mobil szúnyoghálót választanánk.

Külső tokos alumínium redőnyök

Az alumínium redőny legfőbb tulajdonsága, hogy minden alkatrésze alumíniumból készül így élettartalmuk igen nagy.  Ezek a redőnyök kiváló hőszigetelést biztosítanak, télen-nyáron, valamint anyaguknak köszönhetően védenek az illetéktelen behatolók ellen is. Redőnyszekrények alapszíne a fehér, külön igény szerint bármilyen RAL színre színezhető.

A redőny léceinket is többféle színben kínáljuk, a RAL színre festettől a faerezet mintásokig (pl.: aranytölgy, dió, mahagóni).

Külsőtokos alumínium redőny típusai:

 • alumínium redőny- sima változatban és szúnyoghálóval kombinálva
 • vakolható alumínium redőny úgyszintén sima és kombi változatban

Vakolható alumínium redőny

Épülő vagy felújítani kívánt házak (át)tervezésekor jó választás az áthidalóba rejtett "vakolható tokos" alumínium redőnyrendszer, mely szakszerű beépítés esetén maximális hőszigetelést biztosít. A beépített tokrendszer utólagosan elvakolásra kerül, ezáltal az alábbi előnyöket nyújtja:

 • a vakolás után a redőnytok kívülről nem látható
 • a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé
 • a tokszerkezet hőhídmentes

Felsőtokos redőnyök

A felsőtokos vagy más néven fölé épített redőnynek számtalan előnye van:

 • Áthidalóba építhető, a külső homlokzaton nem látható
 • Időtálló, mivel a redőnydoboz belül helyezkedik el
 • A nyílászáró üvegfelületeibe nem takar bele a redőnydoboz
 • Nagyon jól szigetelt
 • PVC és alumínium léccel egyaránt szerelhető
 • Tokba épített, mobil szúnyoghálóval is rendelhető

Cégünk a német Kömmerling Varinova felsőtokos redőnyt forgalmazza. Ezen redőnyrendszer nagy előnye, hogy az univerzális adaptere által legjobban szerelhető bármilyen típusú nyílászáróra.

Tokmérete 4 féle lehet a redőny méretétől függően. Kérhető hagyományos PVC léccel, illetve ALUKON alumínium léccel. Alumínium lécek igény szerint bármilyen RAL színre fújhatóak illetve a műanyag nyílászáróknál ismert fa erezetes minták is elérhetőek (pl.: aranytölgy, dió, mahagóni). A Kömmerling Varinova redőnyrendszerbe a tokba beépített mobil szúnyogháló is megoldható.